SPPL – Suomen polttopalloliitto ry

Suomen Polttopalloliitto ry. (SPPL) perustehtävänä on saada mahdollisimman moni suomalainen liikkumaan ja kiinnostumaan polttopallosta, sekä kannustaa aktiiviseen ja omatoimiseen toimintaan liikunnan parissa.

 

Suomen Polttopalloliiton tarkoituksena on edistää jäsenistönsä keskuudessa polttopallourheiluharrastusta siten, että mahdollisimman moni voi harrastaa monipuolista liikuntaa. Tarkoituksena on tukea ja kannustaa omatoimisuuden pohjalle rakentuvaa aktiivista ja liikunnallista toimintaa.

 

Yhdistyksen tarkoituksena on parantaa erityisesti lapsille ja nuorille suunnattuja liikuntamahdollisuuksia, edistää lasten ja nuorten elämänhallintaa, ehkäistä syrjäytymistä ja herättää vastuuntuntoa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää polttopalloon liittyviä valistus-, tiedotus-, koulutus- ja harjoitustilaisuuksia sekä kilpailuja ja näytöksiä.

 

Polttopallo kehittää esim. tiimityötä, strategian ymmärrystä, reaktiokykyä, nopeutta ja voimaa. Polttopalloa on turvallista ja nautittavaa pelata. Peli sopii moniin erilaisiin kisailu-, virkistystoiminta ym. ympäristöihin: kouluihin, yrityksiin, erilaisiin nuoriso-ohjelmiin, leireille ym. Mahdollisuudet ovat loputtomat!

 

Lähes kaikki hieman “vanhemmat ihmiset” muistavat vielä polttopallon – sen ehkä kaikkein hauskimman koululiikuntalajin, jota pelattiin niin sisällä kuin ulkona. Ei polttopallon suosio ole laskenut takavuosista näihin päiviin. Kyselyjen mukaan polttopallo on esim. “sikamageeta” ja yleisesti ottaen sitä haluttaisiin pelata esim. kouluissa paljon enemmän.

 

Polttopallo on myös hauskaa ja sosiaalista. Eli luvassa on urheilun lisäksi myös huumoria ja rentoa meininkiä (meininki = meinata, yrittää tehdä jtk. mistä yleensä ei tule mitään). Suomen Polttopalloliiton kohdalla tämä “meinaaminen” ei tuossa muodossa pidä paikkaansa, sillä maajoukkueen selkeänä tavoitteena on voittaa Polttopallon maailmanmestaruus Suomelle.

 

Polttopallon maailmanmestaruuksista on pelattu maailmalla jo lukuisia vuosia. Yleensä MM-kisat viime aikoina on järjestetty Las Vegasissa Yhdysvalloissa. Euroopanmestaruudesta käydään turnaus myös vuosittain.

 

Kaikki kansalliset Suomen Polttopalloliiton (SPPL) turnaukset ovat turvallisia ja hyvin järjestettyjä. Liity hupiin! Lisätietoja polttopallosta www.polttopallo.com
tai lähetä sähköpostia: inf0@polttopallo.fi

 

Valitse polttopallo omaksi lajiksi ja yhteisöksesi!

Leave a comment